hart for her Eerbeek

EQology Omega3Wat is EQology
EQology is een Noorsbedrijf en opgericht in 1998. Het produceren van 100% natuurlijke voedingssupplementen voor een beter en gezonder leven is waar EQology voor staat. De kwaliteit van de producten die EQology produceert onderscheid haar ten opzichte van andere producenten.
De filosofie van EQology luidt: Om optimaal te kunnen functioneren en presteren is het van essentieel belang om in evenwicht en balans te zijn.
EQology is producent van zeer hoogwaardige plantaardige voedingssuplementen. De Pure Arctic vloeibare omega 3 visolie is de meest zuiver en best opneembare.

De EQology Pure Arctic Visolie
De pure arctic Omega 3 visolie is de meest hoogwaardige en best opneembare visolie in de wereld met een TOTOX waarde van 4.0! De visolie is gemaakt van 100% Arctische (kabeljouw) wilde vis met koudgeperste olijfolie, vitamine D3 en toegevoegde frisse citroensmaak.

Omega3 is zeer belangrijk voor ons lichaam en dan voornamelijk voor onze cellen. Het menselijk lichaam is opgebouwd uit 100 biljoen cellen. Zodra de verhouding (ratio) omega 3 – omega 6 niet in verhouding is, zal de cel membraam (cel wand) stijver / harder worden. Hierdoor worden voedingstoffen, water en zuurstof slechts gedeeltelijk opgenomen in de cellen. Tevens worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd uit de cellen met alle nadelige gevolgen van dien.

In het onderstaande filmpje wordt heel duidelijk weergeven, hoe het komt dat onze Omega 3 Omega 6 ratio bij heel veel mensen tegenwoordig niet meer in balans is, wat de lichamelijke voordelen zijn van voldoende Omega3 in je bloed, op welke EQology aantoonbaar resultaat kan laten zien na 4 maanden gebruik van de EQ Arctic visolie.

Onze cellen hebben verschillende functies in ons lichaam. Sommigen vermenigvuldigen / delen zich iedere 2 a 4 dagen zoals onze darm cellen. Bij rode bloedcellen is dit eens per 4 maanden. Dit verklaart ook dat de effecten van Omega3 niet binnen een dag voelbaar zijn. EQology levert de Omega3 visolie in een abonnement vorm van 6 maanden. Je krijgt iedere maand je visolie thuis gestuurd. Zoals in het filmpje van EQology te zien is kan je de verhouding Omega3 en Omega6 in je bloed zelf testen. Deze test doe je voor dat je start met de EQology Arctic visolie als nul-meting. Na 4 maanden doe je weer een (anonieme) bloedtest en kan je aantoonbaar je verbetering zien.
Inhoudelijke informatie waarom Omega 3 vetzuren zo ontzettend belangrijk is voor de mens.

Omega 3 is een essentiële vetzuur. Essentieel betekend dat je lichaam deze stoffen niet zelf kan aanmaken maar moet verkregen worden doormiddel van suppletie (voeding). Wij hebben 3 types omega’s (3,6 en 9) in ons lichaam en hebben deze ook alle 3 nodig. Echter krijgen we door ons westers dieet van tegenwoordig, niet meer de juiste verhouding binnen. Deze disbalans zorgt voor sluimerende ontstekingen op cel niveau *zie figuur 1. Het nadeel is dat je de ontstekingen niet opmerkt, maar wel veel nare effecten heeft op je lichaam. Daarom is de EQ Omega 3 ratio test een mooie tool om te zien hoe gezond je bent.
Automatisch zal je lichaam de ontstoken cellen proberen te bestrijden wat ontzettend veel energie kost. Echter is dit een vicieuze cirkel aangezien we elke dag weer te veel omega 6 (uit onze voeding) binnenkrijgen. De meest optimale verhouding omega 3 - omega 6 = 1:1. Zodra de verhouding 1:5 of lager is heb je geen sluimerende ontstekingen meer in je lichaam. Op dit moment is de gemiddelde verhouding van ons in Nederland 1:20 (omega3:omega6), oftewel we krijgen gemiddeld 4 keer teveel omega 6 binnen.

Effecten van een omega disbalans:
Het is goed om te weten dat een ontstoken lichaamscel een verharde celmembraam heeft. Dit is de oorzaak van het probleem. We weten inmiddels dat de ontstekingen al veel van onze energie opslokt. Daar komt bij dat onze voedingstoffen, zuurstof, vocht door de verharde cel wand niet goed wordt opgenomen. Afvalstoffen worden ook niet goed afgevoerd. Een verkeerde Omega ratio kan op lange termijn leiden tot hart- en vaatziektes, diabetes en Alzheimer.

Korte uitleg waarom er zoveel omega 6 in onze voeding zit:
De voedingsindustrie produceert de producten zo snel en goedkoop mogelijk, ze hebben immers een winst oog merk. Er worden dus goedkopere grondstoffen gebruikt zoals palm / zonnebloem olie, deze zijn heel rijk aan omega 6. Het gaat zelfs zover dat een (kweek)vis in de supermarkt tegenwoordig bijna geen omega 3 meer bezit. De vissen worden gevoerd met omega 6 rijk krachtvoer om zo snel mogelijk groot te worden. We kunnen dus wel zeggen dat de kwaliteit van ons eten zeer verslechterd is de afgelopen jaren.

Omega’s:
Omega-3 bestaat uit drie verschillende types, dit zijn ALA (alfa linozuur), EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA docosahexaeenzuur). En heeft een ontstekingsremmende eigenschap. Goed om te weten is dat de DHA variant de meest kwetsbare van de drie is en het meest noodzakelijk voor onze hersenen. 40% van onze brein bestaat uit vetzuren en 97% daarvan is de omega 3 DHA vetzuur. Een goede visolie onderscheid zich door een hoge dosering DHA. Ook de TOTOX waarde geeft een goede indicatie van de kwaliteit. TOTOX staat voor TOTal OXidation, wat de mate van oxidatie (zuiverheid) van de olie aangeeft. De Pure Arctic visolie heeft een TOTOX waarde van 4.0. Dit maakt de EQology visolie de meeste zuivere visolie die op dit moment verkrijgbaar is.

Omega 3 kan je binnen krijgen door het eten van “wild” gevangen vis, avocado, lijnzaad of door de hoogwaardige EQ visolievoedingssupplement
Omega-6 bestaat uit de vetzuur LA (linozuur) en is ook een essentiële vetzuur. Maar zoals gezegd krijgen we in verhouding te veel omega-6 binnen door onze huidige voeding. Omega 3 voedingssupplementen die adverteren met toegevoegde omega 6 kan je dus beter niet nemen. Daar hebben we al genoeg van. LA vetzuur heeft de neiging om juist het ontstekingsproces te versnellen.

Omega 6 krijg je binnen door het eten van plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en koolzaadolie. Deze producten zijn tegenwoordig verwerkt in talloze producten.

Omega-9 is geen essentiële vetzuur en kan het lichaam aanmaken uit onverzadigde vetten.

Omega 9 zit vooral in olijfolie. Olijfolie is zeer rijk aan polyfenolen welke een sterke antioxiderende, ontstekingsremmende, anti stollende en antibacteriële werking hebben op het lichaam.

Ingrediënten EQology Pure Actic visolie:Bent u ook overtuigd van de meerwaarde van de EQ omega 3 visolie en u wilt starten, neem dan contact met ons op!