hart for her Eerbeek

Yoga


Lian Kingma geeft YinYoga.

Je kunt je aanmelden via: info@on-your-feet.nl

Yoga en FibromyalgieEnkele jaren geleden is bij mij na een jarenlange zoektocht naar lichamelijke klachten en vermoeidheid Fibromyalgie geconstateerd. Kort daarna ben ik begonnen met het volgen van yogalessen.

Wat levert yoga mij nou eigenlijk op?

Ik heb nog dagelijks pijn, moet mijn activiteiten zo verdelen dat ik energie genoeg heb om de dingen te doen die ik wil doen. Moet nog regelmatig een uitnodiging afslaan omdat het toch even niet gaat en ik liever mijn rust neem….

Nee, de fibromyalgie is blijvend, dát gaat met welke vorm van yoga dan ook echt niet over!

Wel sta ik optimistischer in het leven, heb meer vertrouwen in de dingen die op mijn pad komen, kan ik dingen beter loslaten, zet ik regelmatig mijn matigheid in en geef ik yogalessen waar ik energie van krijg. De houdingen doen een beroep op mijn vastberadenheid en ik merk dat doorzettingsvermogen er voor zorgt dat ik vorderingen maak.

De omlaag kijkende hond die voor veel yogi’s ontspannend is was bijvoorbeeld in het begin een ramp voor mijn schouders, maar mijn inzet zorgde ervoor dat ook ik nu mijn ontspanning in deze houding kan vinden, ondanks de pijn.

Yoga zorgt dat fibromyalgie mijn leven niet meer zo beheerst en ik mij kan richten op die dingen die in het leven de moeite waard zijn.

Fibromyalgie betekend letterlijk pijn in spieren en bindweefsel. Ontdek voor jezelf welke vorm van yoga het beste bij jou past.